Istoricul localităţii

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Răcăciuni a județului Putna și avea în compunere satele Pufești și Ciorani, cu o populație de 1398 de locuitori. În comună funcționau două biserici și o școală mixtă cu 21 de elevi. La acea vreme, pe teritoriul actual al comunei funcționa în plasa Șușița a aceluiași județ și comuna Domnești, formată din satul Domnești și târgul Domnești, cu o populație de 982 de locuitori. În comuna Domnești existau două biserici și o școală mixtă cu 32 de elevi (dintre care 6 fete).[6]

Anuarul Socec din 1925 consemnează cele două comune în plasa Caregna a aceluiași județ; comuna Pufești avea 1740 de locuitori în aceleași două sate, iar comuna Domnești, 967, în satele Domnești și Târgu Domnești.

În 1950, cele două comune au fost arondate raionului Adjud din regiunea Putna, apoi (după 1952) din regiunea Bârlad și (după 1956) din regiunea Bacău. În timp, comuna Domnești s-a desființat, satele ei fiind incluse în comuna Pufești, care în 1968 a trecut la județul Vrancea.

Înapoi